25 Haziran 2015 Perşembe

Izgara Köfte Tarifi

Ailecek pikniğe gitmek helede mangal yapmak yaz ayında en büyük keyiflerindendir. Arkadaşımın bu yıl bize hobi bahçesini vermesiyle bu keyif dahada arttı. Hafta içi bile pikniğe gider duruma geldik. Ağaçlardan meyveler koparmak, bahçeyle ilgilenmek ve mangalla olayı nihayetlendirmek güzel bir aktivitasyon. Mangalın vazgeçilmezi tabii ki köfte ve tavuk. Aşağıda size ızgara köfte tarifini vereceğim. Aslında yapımı herkese kolay gelebilir ancak tadına bakına içine konulan baharat bile tarifi değiştirebilir. Gelelim tarifine.
Malzemeler :
1 kilo yağlı ızgaralık kıyma
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı isot
Yarım çay kaşığı pul biber
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yapılışı :
Sarımsağı rendeleyin ve yukarıdaki tüm baharatlarla kıymayı iyice yoğurun. Et elinizi bırakmalı. Mangalda, 2-3 saat yoğurursanız dinlenmiş et daha güzel olur. Mangalda ızgara yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder