28 Haziran 2015 Pazar

Patlıcan Kebabı Tarifi

Pişirme süresi uzun ancak fırında yapılmasından dolayı hafif bir et yemeği olan patlıcan kebabını yemeye doyamayacaksınız. Normalde şişe geçirilip yapılan kebabı ben evde denedim, oldukçada lezzetli oldu. Patlıcan kebabının püf noktası, patlıcanların iyi seçilmesi ve etin kuzu eti olması. Birde pişen patlıcanın kabuklarını tamamen soyup köfte ile birlikte dürüm yaparsanız parmaklarınızı yersiniz:)…
Malzemeler : 
6 adet patlıcan
750 gr. kıyma
2 adet soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
2 adet domates
5 adet biber
tuz
karabiber
pul biber
Hazırlanışı : 
Patlıcanları yarım parmak uzunluğunda olacak şekilde keselim. Acısının kalmaması için tuzlu suda 25-30 dakika kadar bekletelim.
Patlıcanları bekletirken kıymayı geniş bir kaba alalım. Soğanı rendeleyelim ve kıymanın bulunduğu kaba alalım. Baharatlarıda ilave edip yoğurmaya başlayalım. Yoğurma işlemi bittikten sonra yuvarlak şekiller verelim. Daha sonra tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları alalım ve güzelce yıkayalım. Sırasıyla bir patlıcan, bir köfte olmak üzere tepsiye dizelim. Bütün malzemeleri bu şekilde hazırlayalım. Sosu için ise salçayı, baharatları ve yağı 1 bardak kaynar suya ekleyelim. Sosu, patlıcanların ve köftelerin üzerine gezdirerek dökelim. En üstede dilimlediğimiz domateslerle, biberlerle dizelim. 190 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirelim. Nefis kebabımız hazır. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder